E-AN-NA

E-AN-NA Out Of Doors Fest 2018

Formaţia E-AN-NA a apărut în 2014, când Andrei (voce, instrumente tradiţionale) şi Ovidiu (chitară) aveau ca proiect principal trupa Prohod. După ce s-au hotărât să înfiinţeze o trupă de folk metal, în scurt sunt cooptaţi Dragoș (bass), Alex (fost coleg in Prohod, WarChant) şi Paul (tobe).  Din iunie 2016, Edwin părăseşte trupa, din motive personale şi independente de trupă. Tot atunci, intră în trupă Ioana Popescu (clape), o talentată pianistă, studentă la Conservatorul din Braşov. În Iulie s-a adăugat şi Roxana (Era Divina) la vioară & voce.

Stilul muzical al trupei E-AN-NA este o combinație între folk-metal-ul clasic al acestui gen și elementele tradiţionale românesti – îmbinate cu pasaje de metal modern. Primele trei single-uri lansate s-au bucurat de succes in mediul online, cele trei videouri adunând 100.000 vizualizări pe Youtube. De altfel, trupa a fost nominalizată la titlul de ‘’Best metal newcomer’’ în cadrul Metalhead Awards 2015, obţinând locul 2.

Trupa a participat în 2016 la festivaluri importante precum Metalhead Meeting, Rockstadt Extreme Fest, Kavarna Rock Fest, Celtic Transilvania, Maximum Rock Fest etc. Formaţia a susţinut turneul “Jocuriele Jienei”, turneu de promovare a EP-ului de debut “Jiana”, lansat în 30 septembrie 2016 prin două case de discuri: “Art of the Night Production” (Polonia) & “Soundage Productions” (Rusia).

Conceptul “E-an-na” reprezintă în principal o lume metafizică, în care legile universale la care suntem obișnuiți nu se aplică. Este o lume forjată pentru cei care vor să se îndepărteze de această lume, astfel încât să se poată concentra asupra lucrurilor care contează, care ne dau un motiv să trăim. Este o lume pentru cei care doresc să-și urmeze propriul drum, fără a fi distrași de lucruri puțin, fără sens.