TROOPER

Trooper La Out Of Doors Fest 2017 – White Horse Rock’n Roll Costinesti

În cei peste 20 de ani de activitate, Trooper a lansat opt albume de studio, un box set, o carte si un DVD, a cântat pentru mai mult de 600.000 de oameni, în peste 700 de concerte, a colaborat cu Blaze Bayley şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Prodigy etc

– Între 1997 și 2000 grupul organizează anual în Târgoviște un festival de muzică rock;
– În 2001 formația câștiga Locul I (în topul de specialitate al revistei „Heavy Metal Magazine”) la categoria „Cea mai bună trupă tânără”;
– În 2002 Trooper semnează un contract cu „HMM Ventures”, o casă de discuri din București; – În octombrie 2002 apare albumul de debut „Trooper I”;
– Trupa ajunge iar în topurile de specialitate: Aurelian Dincă – Locul I la categoria „Chitaristul anului”, „Trooper I” – „Cel mai bun disc al anului”, Ionuț Rădulescu – „Basistul anului”, Trooper – „Grupul anului” și Alin Dincă – Locul II la categoria „Cel mai bun solist vocal”, sub Cristi Minculescu. Aceste rezultate au fost înregistrate în revistele de specialitate „Bestial Metal” și „Heavy Metal Magazine”, precum și pe site-ul Hot Metal and More (www.hmm.ro – sondaj realizat prin voturile online ale vizitatorilor acestui site);
– În 2003 formația concertează alături de nume importante ale rock-ului internațional: Rotting Christ (Grecia) și Sepultura (Brazilia);
– Grupul participă la concertul extraordinar „StufStock” realizat în cadrul inițiativei „Salvați stațiunea Vama Veche”, unde cântă în fața a 30.000 de spectatori;
– La invitația formației Iris, Trooper înregistrează trei piese pentru albumul „Iris 4Motion” (mai precis pentru discul solo al lui Nelu Dumitrescu), luând parte si la turneul de promovare al acestuia (opt
orașe);
– Apar videoclipuri la piesele „Strigăt” și „Tari ca munții”. Grupul are apariții la MTV, MCM, Atomic Tv, Tvr 1, Tvr 2, B1 Tv, Antena 1, România Internațional, Prima TV, Pro TV;
– În martie 2004 se lansează site-ul oficial www.trooper.ro;
– După o sesiune în studioul de înregistrări „Diesel București”, Trooper realizează în mai 2004 un EP multimedia (care cuprinde șase piese audio, opt mp3-uri, două videoclipuri, site-ul formației cu biografii, fotografii și cronici). Lansarea este susținută printr-o serie de concerte în toată țara, totul culminând cu prezența la festivalul „StufStock II”;
– În vara lui 2004, grupul organizează în București sub titulatura „SuperTrooper” câteva seri de concerte live cu trupe de calibru;
– La începutul anului 2005 apare discul „Desant”, prefigurat de single-ul video „Zorii unei zile noi”. Piesa „Doar a mea” atinge poziția a doua în RomTop-ul realizat de City FM, fiind cea mai difuzată piesă a anului la postul respectiv;
– Albumul „Desant” este primul disc din Romania lansat integral pe internet. Pentru prima oară un album românesc se poate downloada gratuit direct de pe site-ul formației;
– În luna iulie Trooper participă la concertul umanitar „Live pentru viată”, în scopul ajutorării victimelor inundațiilor din Banat, alături de Stefan Bănică Jr., Hi-Q, Nicola, Iris, Nightlosers, Vama Veche etc.;
– În septembrie, grupul aniversează 10 ani de existență printr-un mare concert în aer liber, în Târgoviște, avându-i ca invitați pe Incognito și Iris;
– Începutul anului 2006 marchează apariția unui nou produs de studio: „Gloria – Tribut pentru Iris”, album dedicat trupei Iris, care conține o parte dintre piesele cunoscutei trupe reorchestrate și rearanjate. Produsul s-a bucurat atât de aprecierile presei (Heavy Metal Magazine, Maximum Rock, Jurnalul Național), cât și de ale celor cinci membri ai formației Iris;
– Urmează o lungă serie de concerte în întreaga țară, cele mai multe dintre acestea având Trooper drept cap de afiș. Trooper deschid în septembrie pentru americanii de la W.A.S.P;
– În noiembrie 2006, grupul lansează cel de-al treilea L.P., intitulat „Electric”, disc extrem de apreciat de site-urile și revistele de specialitate și de către fani;
– La sfârșitul lui 2006 începe seria de concerte în sprijinul noului album, concertele continuând în primăvara lui 2007;
– La începutul lui 2007 este lansată online noua versiune a site-ului www.trooper.ro;
– La sfârșitul lunii februarie 2007 este gata primul clip al unei piese de pe noul album: „Rătăcit pe drumul vieții”;
– În 2007 Trooper concertează alături de trupe ca: Prodigy, Sepultura, The Cult, Rasmus etc.;
– Grupul înregistrează piesa „Iris” pentru produsul „Iris Aeterna” al trupei Iris;
– Este filmat un nou videoclip, de data aceasta pentru piesa „Amintiri”;
– Este lansat în octombrie un Box-set care cuprinde toate cele trei albume ale trupei plus un dvd, toate ambalate într-o carte care descrie istoria formației. Produsul poartă numele de „Trooper 12 Ani – Amintiri” și reprezintă o premieră pe piața muzicală națională;
– La începutul lui 2008 formația pleacă în turneul național „Trooper 12 Ani – Amintiri”;
– Trooper concertează în Bulgaria. Primirea este făcută chiar de prim-ministrul Bulgariei. De asemenea, concertul Trooper este difuzat de televiziunea națională bulgară;
– În data de 4 august 2008 Trooper sunt aleși chiar de formația britanică Iron Maiden pentru a le deschide concertul de la București;
– Formația organizează spectacole pentru ajutorarea sinistraților
– In 2008 apare albumul “Rock and Roll Pozitiv”. Discul are traseul precedentelor. Sunt castigate premiile pentru “Cea mai buna formatie”, “Cel mai bun album”, “Cea mai buna lansare”, “Cel mai bun concert aniversar”.
– In 2009 este lansata opera rock “Vlad Tepes – Poemele Valahiei”. Materialul prezinta sub forma unei lucrari conceptuale viata lui Vlad Tepes. Discul este extrem de bine primit.
– In 2010 formatia marcheaza 15 ani de activitate prin lansarea primului material live din cariera – “Trooper 15”. Trooper concerteaza intensiv si sustine si o serie de evnimente caritabile.
– In 2011 revin pe piata cu album de studio – “Voodoo”. Este pentru prima oara cand o trupa romaneasca lanseaza un album intr-un format neconventional – pe un stick ce are atasata o papusa voodoo.
– Imediat dupa turneul de promovare Trooper intra din nou in studio, astfel in 2013 fiind lansat albumul “Atmosfera”. Trooper sustin cel mai grandios concert de lansare din cariera. Turneul este unul lung si se intinde pe durata a doi ani.
– Trooper organizeaza doua gale “Stelele Rockului Romanesc” la care participa cele mai importante nume din scena rock.
– In 2016, la trei ani de la precedentul material este lansat discul “In ziua a opta”.

Componența actuală: Alin „Coiot” Dincă (voce), Aurelian „Balaurul” Dincă (chitară), Cristian Oftez (chitară), Laurențiu Popa (chitară), Ionuț „Oscar” Rădulescu (bass), Ionuț „John” Covalciuc (baterie).

Discografie
Trooper I (2002)
Desant (2005)
Electric (2006)
Rock’n’roll pozitiv (2008)
Vlad Tepes – Poemele Valahiei (2009)
Voodoo (2011)
Atmosfera (2013)
In ziua a opta (2016)