Una dintre cele mai de succes trupe la ora actuala pe piaţa romaneasca, adunand sute de fani la concertele lor, Alternosfera este o formaţie de rock alternativ, din Chisinau, Republica Moldova, fondata la 13 decembrie 1998, a cărei componenta ii cuprinde pe Marcel Bostan – voce, clape, Sergiu Krasnov – bass, Marin Nicoara – chitara, clape, Eugen Berdea- tobe si Aurel Chiruta – chitara.

Alternosfera practica un metal alternativ melodic, cu clapa care „duce” toata melodia. Ca sound, Alternosfera este unica in momentul de fata pe piaţa muzicala basarabeana, contextul lor de influente variind de la anii ’80 la grunge-ul Seattle-ului anilor 90.

Vocea lui Marcel este bogata ca inflexiuni, avand si o linie lirica dezvoltata si exersata, cat si puterea de a „urca” foarte mult. Melodicitatea lor specifica este data si de faptul ca majoritatea pieselor au „lead”-ul de pian clasic.

Albume Alternosfera: Oraşul 511 (2005), Visători cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica (2007), Flori din groapa Marianelor EP (2008), Virgula (2012), Epizodia (2013), Haosoleum (2015)