Interviu AFLMSMP

Antiteza post-ironică extrapolată din cuantumul unei prelecțiuni
în vârf de munte…
(Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, 2017)

OODF: „Am fost la munte și mi-a plăcut” își definește stilul ca fiind un „postbelic rock”, ceea ce înseamnă de fapt o îmbinare de post-rock, art-rock, alternativ și, „pe ici pe colo și puțin jazz”. Instrumental. De-altminteri, titlurile melodiilor ironico-expresive nu ar mai avea nevoie de nicio completare textuală… Cum a apărut ideea prezentării în formula de impact amuzantă, dar plină de conținut și greutate la ascultarea melodiilor?

AFLMSMP: Ideea a pornit literalmente de la o glumă, o încercare de a parodia numele marilor trupe post-rock din lume. Nu s-a luat în considerare niciun fel de prezentare inițial, însă observând reacțiile publicului, s-a decis din partea autorităților buzoiene că ar trebui să fie și muzică.

OODF: Ne-ar plăcea să compuneți o melodie cu titlul „Am fost la OODF și ne-a plăcut”…Va fi lentă sau zbuciumată?

AFLMSMP: Asta va decide publicul de la WHITE HORSE *laugh emoji*

OODF: Dinspre „aleatoriu”, o parodie la adresa numelor extinse ale unor trupe de post-rock, către un concept/ sound excelent și, în egală măsură, o parabolă a drumului către singurătate, la munte îți lași gândurile să zboare… Care este mesajul trupei AFLMSMP?

AFLMSMP: Neavând vocalist (și nu o să avem niciodată), nu putem vorbi despre un mesaj. Încercăm mai degrabă să transmitem anumite vibe-uri în piesele pe care le compunem, însă fiecare ascultător își poate lua filmul dorit din repertoriul nostru de muzică postbelică. Totodată, termenul „mesaj” ni se pare mai mult restrictiv decât generos. O formație nu poate fi expresia unei singure idei, a unei teme izolate, însă conceptul de bază este cunoscut: o formație ce ironizează și autoironizează în același timp.

OODF: AFLMSMP s-a înființat în anul…

AFLMSMP: Neoficial, în 2015. Oficial, în 2016.

OODF: Orașul natal…

AFLMSMP: Suntem doi români și doi bucureșteni. Stere și Matei sunt din București. Vlad este din Buzău, la sud de McDonald’s. Mircea este din Calafat, județul Dolj. Sorin Ovidiu Kemper este din Germania.

OODF: „Hiking, playing music, creating feedback” sunt coordonatele de interes ale voastre. Până la urmă, ce trezește interesul publicului la ora actuală?

AFLMSMP: Muzica 70% și probabil umorul. Sau asta ne place să credem, de fapt, în realitate suntem o pagină de meme pe internet cu soundtrack mișto.

OODF: Cum ați spart internetul în 2015?

AFLMSMP: Cu o glumă proastă.

OODF: Ce „susur” a avut lansarea primului vostru volum în 2016?

AFLMSMP: Primul EP a stârnit o reacție exponențială, la care nu ne așteptam, fără de care motivația ca acest proiect să urce pe scenă probabil nu ar fi existat. Deci un susur în sus.

OODF: Dacă instrumentele voastre ar putea vorbi, ce ar spune despre voi?

AFLMSMP: „Ai mâinile transpirate” – Mayones (Chitară); „Matei, tu cum de nu te tai în sârma asta?” – Squier (Bass); „Băi nene înțeleg că-ți plac tool da’ chiar așa?” – Tama (Tobe); „Uite pisica, ce faci mami?” – Kemper.

OODF: Cum vă pregătiți pentru rendez-vous-ul de la Out Of Doors Fest 2017, Costinești, White Horse?

AFLMSMP: Antiteza post-ironică extrapolată din cuantumul acestei experiențe creează o meta-stare aproape palpabilă și inegalabilă prin care noi ne dorim să metamorfozăm în plan fizic trăirile individuale ce converg înlăuntrul nostru.

OODF: Mi se pare corect…

(10 iunie 2017)