Infiinţata in 1992 si lansata oficial in 1993, SUIE PAPARUDE abordeaza pentru început un stil alternative-new-wave, apoi incearca influente cu un aer industrial (tip Front 242, Laibach, Frontline Assembly), dar si feeling-uri mai dark (in 2010). Din 2010 incoace, Suie Paparude oferă sunete noi: basi care distrug bretele si fac coafuri gratis se imbina cu piese delicate, pline de emoţie si substanţa.

Concertează in tara si străinătate, alaturi de nume mari ale scenelor internaţionale. In 1995, Suie Paparude canta in deschiderea trupei 2 Unlimited in fata a zeci de mii de fani.

Pe 23 iunie 2006, trupa Suie Paparude este invitata sa cânte pe stadionul national in deschiderea concertului Depeche Mode, in fata a peste 40000 de spectatori, in urma unei selecţii riguroase din partea managementului trupei britanice.

Tot in vara anului 2006, Suie concertează la Festivalul rock de la Periam, in deschiderea trupei punk Exploited, apoi la festivalul Peninsula – Targu Mures,in deschiderea lui Madox, Psure si Klaus eavyweight Hill.

Suie Paparude inseamna: Michi, Dobrica & Bean.